Зимовий десерт для затишного чаювання

Зимові вечори мають свою особливу атмосферу – атмосферу тепла, затишку та ароматів домашньої випічки. Сьогодні пропонуємо приготувати смачний десерт, який зігріє та підкорить вас своїм смаком. Печені яблука з карамельним соусом – ідеальний варіант для холодної пори року!

Інгредієнти:

Для печених яблук:

  • яблука – 4 шт.
  • цукор – 50 г
  • волоські горіхи – 30 г
  • кориця мелена – 1 ч. л
  • ванільний цукор – 1 ч. л
  • лимонний сік – 1 ст. л

Для карамельного соусу:

  • цукор – 100 г
  • вершкове масло – 30 г
  • вершки 33% – 50 мл
  • сіль

Для подачі:

Приготування:

Печемо яблука:

  1. Розігрійте духовку до 180°C.
  2. Яблука ретельно помийте та видаліть серцевину. Можна зробити невеликі заглиблення, щоб вмістити начинку.
  3. У мисці змішайте цукор, корицю, ванільний цукор та лимонний сік.
  4. В кожне яблуко покладіть трохи цієї суміші, а потім додайте подрібнені волоські горіхи.
  5. Викладіть яблука на деко, застелене пергаментом, та запікайте протягом 20-25 хвилин, поки вони не стануть м’якими.

Готуємо карамельний соус:

  1. У невеликій каструлі розігрійте цукор на середньому вогні, поки він не розтане та не стане золотисто-коричневим.
  2. Додайте вершкове масло й ретельно перемішайте до повного розчинення.
  3. Обережно влийте вершки, додайте дрібку солі та варіть ще 1-2 хвилини доки не загусне.

Подача:

  1. Викладіть гарячі запечені яблука на тарілки.
  2. Полийте їх гарячим карамельним соусом.
  3. Додайте кульку морозива та за бажанням, прикрасьте десерт додатково подрібненими горіхами або листочками м’яти.

Поради:

  • Радимо купити морозиво саме з ванільним смаком, яке буде вдалим доповненням до запечених яблук та солодкої карамелі.
  • Щоб десерт виглядав ще ефектніше, можна підсмажити горіхи на сухій пательні перед додаванням у яблука.
  • Щоб отримати більш кислуватий смак, можна додати журавлину або інші ягоди до яблук під час запікання.

Цей десерт поєднує в собі ідеальний баланс між солодким, кислуватим та теплим – справжнє зимове задоволення!

Новини Хмельницького