“Смак, який пам’ятаю з дитинства”: пекарка з Хмельниччини готує крафтову випічку

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Іванна Воляник готує тісто для хліба, Хмельниччина, листопад 2025 року. Суспільне Хмельницький

Нині Іванна випікає різні види хліба. Серед яких класичний житній, висівковий, гречаний, хліб із сушеними томатами, горіхами, часником та, навіть, морквяний. Вона розповіла, найпопулярніший — подовий "Смак дитинства", виготовлений за мотивами бабусиного рецепта. Інколи, зазначила пекарка, створює нові рецепти, коли робить щось помилково.

"Я інколи додаю щось не за рецептом і так народжується новий смак хліба, який потім стає улюбленим. У мене вже є власні авторські рецепти, що з’явилися завдяки помилкам і методу "втику" — в результаті виходить дуже смачний хліб".

Покупчиня Наталія Яніна зазначила, що поява такого хліба в Теофіполі стала для неї справжнім порятунком.

"Я дуже задоволена, що в нас у Теофіполі зʼявився такий хліб і така випічка. Я зіткнулася з проблемами зі здоров’ям і майже перестала вживати дріжджовий хліб. Тому хліб Іванни для мене це, в першу чергу, про здоров’я, красу і користь для мене та для людей".

Випічка, яку приготувала пекарка Іванна з Теофіполя, Хмельниччина, листопад 2025 року. Суспільне Хмельницький

За словами Іванни, зараз вона мріє про маленьку хлібну майстерню, де проводитиме майстер-класи та навчатиме інших пекти хліб на заквасці.

"Хочеться, щоб люди знали — якісний, смачний хліб можна пекти на домашній кухні й ця справа може приносити дохід і також спокій для душі".

Жінка зазначила, кожна хлібина — це історія, що починається з тепла рук і закінчується усмішкою тих, хто її куштує.

Авторка: Вікторія Мельник

Новини Хмельницького