За інформацією: Суспільне Хмельницький.
Пиріг “Закусочний”, грудень 2024, Хмельниччина. Тетяна Дмітрієва
Замісити тісто і випекти коржі.
200 грамів маргарину натерти на тертці й перемішати з трьома стаканами муки, щоб вийшли кришки. До цього додати 200 грамів сметани, одну столову ложку цукру, щіпку солі, пів чайної ложки соди, погашеної оцтом, і все перемішати, але не сильно. Виходить слойоне тісто, яке потрібно поставити у холодильник на півтори-дві години.
Тісто поділити на чотири частини, розкачати на коржі. Їх потрібно випікати при температурі 170-180 градусів до 10 хвилин.
Змастити коржі начинкою і задекорувати.
Змішати по 150 грамів майонезу і сметани. Сумішшю змастити усі коржі, щоб вони трохи розм'якли.
На перший корж намастити рибну консерву у натуральному соку. Це може бути сардина, тунець чи будь-яке інша.
Для другого коржа приготувати таку суміш: натерти два плавлених сирки, два варених яйця, роздавити 2-3 зубчики часнику, посолити, поперчити й заправити майонезом.
Для третього коржа приготувати іншу суміш: натерти два варені яйця, залишивши один жовток для декору, нарізати пучок зеленої цибулі, посолити, поперчити й заправити майонезом.
Четвертий корж змастити майонезом, прикрасити натертим жовтком. За бажанням можна декорувати зеленню, нарізаними овочами.
Тарталетки "Люкс"
Тарталетки “Люкс”, грудень 2024, Хмельниччина. Тетяна Дмітрієва
Начинка для тарталеток складається з трьох інгредієнтів, яких по об'єму має бути приблизно однаково.
Нарізати 300 грамів вареного курячого філе, 0,5 л маринованих печериць і два пучки зеленої цибулі. Якщо немає зеленої цибулі, її можна замінити маринованою ріпчастою. Змішати інгредієнти, посолити, поперчили, змастити майонезом.
Щоб замаринувати ріпчасту цибулю, потрібно порізати її на маленькі кубики. Змішати пів чайної ложки солі, повну чайну ложку цукру, дві-три столових ложки оцту, 100 мілілітрами гарячої води. Цим розчином залити нарізану цибулю у середньому на 20 хвилин, тоді вона стане м'якою і без гіркоти.
Готову суміш покласти у пісочні тарталетки й декорувати до смаку. Крім того, можна подавати без них, як салат.
Салат "Екзотика"
Почистити один оселедець.
Замаринувати одну велику ріпчасту цибулю.
Оселедець, цибулю і дві-три ложки маринованого болгарського перцю Якщо немає законсервованого, один свіжий болгарський перець можна замаринувати, як цибулю.порізати кубиками. Додати пів банки консервованої кукурудзи, 100 грамів крабових паличок. Посолити, поперчити й змастити все майонезом.