У закладах HoReCa ефективність кухні визначається не лише майстерністю персоналу, а і якістю оснащення. Обладнання для ресторану має відповідати меню закладу та обсягу робіт, які виконуються щодня.
Модернізація кухні за допомогою правильного устаткування знизить часові та комунальні витрати, а також мінімізує помилки, пов’язані з людським фактором. У цій статті ми з’ясуємо, яке обладнання необхідне для сучасних закладів харчування.
Пароконвектомати для ресторанів як універсальне рішення
Ці пристрої поєднують функції пари й конвекції, що дозволяє готувати сотні страв – від овочів на пару до м’яса з хрусткою скоринкою. Пароконвектомат електричний забезпечить рівномірне та швидке приготування страв, а також його можна використовувати без підключення до системи газопостачання.
Професійні моделі мають велику кількість програм приготування, як-от запікання, тушкування, випікання, розморожування тощо. В умовах обмеженого простору доречно буде використовувати міні пароконвектомат, який є компактним, але водночас має широкий функціонал.
Переваги бойлерних моделей
Існує декілька типів пароконвектоматів електричних, а саме інжекторні та бойлерні пароконвектомати. Бойлерні моделі мають вбудований парогенератор та опційно для них потрібен фільтр для подачі води. Цей варіант є більш зручним в обслуговуванні та має низку інших переваг, зокрема:
- швидкий старт роботи, оскільки пара подається без затримки;
- висока продуктивність, що сприяє збереженню текстури та поживних речовин у стравах;
- точний контроль рівня вологості, що особливо важливо для кондитерських виробів;
- менший ризик утворення накипу в робочій камері;
- можливість приготування страв за низьких температур та високої вологості тощо.
Мультифункціональні сковороди: підтримка гнучкості
Попри універсальність пароконвектоматів, електрична сковорода для їдальні, кафе чи ресторану залишається не менш необхідним приладом. Вона дозволяє краще контролювати процес приготування та швидко готувати необхідні страви за рахунок високої продуктивності. Сковороди для ресторанів і кафе зручно використовувати для приготування страв, для яких нераціонально запускати довгі програми в пароконвектоматі.
Де придбати ліцензійне обладнання для професійної кухні
Пароконвектомати та мультифункціональні сковороди марки Rational є одними з кращих на ринку та стануть вдалим доповненням будь-якої професійної кухні. Компанія BMSERVICE є золотим партнером бренду Rational в Україні. Вона не лише пропонує придбати професійне обладнання цієї марки, а й забезпечує його монтаж, сервісне обслуговування та ремонт за потреби.