На Хмельниччині подружжя отруїлось грибами

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фото: Хмельницький обласний центру контролю та профілактики хвороб

Подружжя зі Славути, що на Хмельниччині, назбирали дикорослих грибів у лісі Шепетівського району. Після їх споживання одразу відчули ознаки отруєння та були госпіталізовані до лікарні. Наразі стан чоловіка легкий, а його дружина перебуває у стані середньої важкості.

Про це повідомили у Хмельницькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

За їх інформацією, четвертого листопада 44 -річний чоловік та його 41-річна дружина назбирали у лісі Шепетівського району піддубців, промили їх та засолили. А через тиждень, 12 листопада, вирішили ними поласувати.

"Перші клінічні прояви нездужання (нудота, блювання та діарея) подружжя відчуло уже за три години після споживання. Ще за годину вони вже звернулися до лікарів Славутської міської лікарні та одразу були госпіталізовані", — йдеться в повідомленні.

Наразі стан чоловіка легкий, а жінка перебуває у стані середньої важкості. Також у сім'ї є троє дітей, проте вони грибів не споживали, зазначають в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Як не отруїтися грибами

  • Найкраще відмовитися від споживання дикорослих грибів, замінивши їх грибами, вирощеними штучно.
  • Не купуйте гриби на стихійних ринках.
  • Уважно оглядайте гриби: звертайте увагу на колір капелюшка, губки, ніжки.
  • Не беріть занадто молоді чи старі гриби — їх легко переплутати з отруйними.
  • Не збирайте гриби поблизу трас, промислових підприємств, забруднених територій.
  • Готуйте гриби протягом першої доби після збирання.
  • Варіть гриби не менше трьох разів, щоразу в свіжій підсоленій воді не менше 30 хвилин.
  • Зберігайте страви з грибами в холодильнику в емальованому посуді не більше доби.

Новини Хмельницького