Кавуни зі смаком манго й ананаса вирощує фермер з Хмельниччини

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фермер Олександр Машталер з Хмельниччини. Суспільне Хмельницький

За його словами, понад десять років він вирощує кавуни. Цьогоріч у нього на 25 сотках — 12 сортів різної форми, розміру та кольору

"Вони пристосовані до різних умов вирощування. Їм наш клімат дуже добре підходить", — каже Олександр Машталер.

Темнозелені кавуни, показує фермер, — це сорт «Баронеса».

"Середина в них дуже солодка. І основне — він універсальний. Він може бути як рання продукція, а також може бути як середній. І десь до півтора-двох місяців він може зберігатись", — говорить Олександр Машталер.

Кавуни фермера Олександра Машталера з Хмельниччини. Суспільне Хмельницький

А от гібрид "Чарльстон Грос", зі слів фермера, може зберігатись до трьох місяців.

"Він всередині рожевий. Дуже смачний. Він ще може десь протягом місяця вегетувати, і маса може досягнути до 15 кілограмів", — розповідає чоловік.

Наступний гібрид привабив, каже Олександр Машталер, своєю невибагливістю.

"Його не потрібно укривати, так як листя саме укриває. Він вже має кілограмів дванадцять. Оцей кавун збирається десь у середині жовтня", — говорить Машталер.

Жовті видовжені – гібрид кавуна, дині та ананасу, показує далі фермер. Він виростає, каже, від трьох до шести кілограмів.

"Дуже гарно зберігається, має незвичайно високі смакові якості. Я вже знаю, що він готовий до вживання. В нього звук хороший. Дехто каже, щоб всох корінчик, ще щось там — необов’язково", — каже чоловік.

Ділянка Олександра Машталера, на якій він вирощує кавуни. Суспільне Хмельницький

Далі Олександр Машталер показує на своєму полі маленькі круглі смугасті плоди — гібрид кавуна з ананасом. Каже, за смаком він нагадує манго і дуже соковитий. За його словами, з одної рослини виростає до п’яти кавунів, які дуже швидко дозрівають і мають тонесеньку шкірочку.

Всі свої кавуни Олександр Машталер вирощує з розсади. Її, говорить, в наших умовах висаджує, залежно від погоди, десь після 15-20 травня.

Фермер розповідає, що десять років експериментує над виведенням сорту, який би добре зберігався до весни.

"І деякі результати в мене є — кавун зберігається до лютого та має непогані смакові якості. Тут ось росте такий гібрид кавуна, який буде зберігатися до лютого-березня. Ягоди будуть на полі до перших морозів", — каже Олександер Машталер.

Новини Хмельницького