“Хочу, щоб весь світ їв нашу пастилу”: історія херсонки, яка відкрила власну справу на Хмельниччині

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Мати Юлії Вікторія Ружина стала її першою найманою працівницею, червень 2024, Хмельниччина. Суспільне Хмельницький

Мати Юлії Вікторія Ружина зазначила, відповідає за підготовчу роботу.

"Я чищу, мию, все перекручую, щоб зробити пюре. Донька мені допомагає, коли в неї є час. Вона займається просуванням, закупівлею, рекламою".

Юлія Кацалап розповіла, аби працювати на професійному рівні, процес виготовлення пастили вивчала на спеціальних курсах.

"Вчили, що має чи не має входити до складу, щоб не зіпсувати продукт. Ми дуже багато експериментували, щоб дійти до потрібної консистенції. Пастила може зберігатися до шести місяців. Важливо, щоб на неї не потрапляли волога, сонячні промені, тому ми використовуємо герметичну упаковку".

Підприємиця робить пастилу різних форм і смаків, червень 2024, Хмельниччина. Юлія Кацалап

Зі слів підприємиці, зараз роблять пастилу різних форм і смаків.

"Розробили такий вид, як "купольні" стакани. У ньому шістнадцять видів пастили. Вона різна за смаками, зовсім не містить цукру. Крім фруктів і ягід, для її виготовлення ми використовуємо овочі і зелень".

Для зберігання пастили Юлія Кацалап використовує герметичну упаковку, червень 2024, Хмельниччина. Суспільне Хмельницький

Юлія розповіла, виготовляють цукерки з пастили для кав’ярень. Зараз займається пошуком приміщення для підприємства.

"Я мрію про велике виробництво, яке б відповідало не лише вітчизняним, а й міжнародним стандартам, щоб створити багато робочих місць. Хочу, щоб весь світ їв нашу пастилу".

Новини Хмельницького