8000 доларів за виділення земельної ділянки: на Хмельниччині посадовця селищної ради підозрюють у корупційній схемі

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Під час затримання посадовця селищної ради поліція вилучила у нього сім тисяч доларів, які, за версією слідства, є частиною хабаря. Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

На Хмельниччині поліцейські разом із працівниками СБУ днями затримали при отриманні хабаря начальника одного із відділів Ярмолинецької селищної ради. Чоловіку уже повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди.

Про це повідомили у пресслужбі Хмельницької обласної прокуратури.

За інформацією прокуратури, посадовець вимагав та отримав кошти від місцевого підприємця, якому обіцяв позитивно вирішити питання щодо виділення земельної ділянки комунальної форми власності.

На Хмельниччині поліцейські разом із працівниками СБУ затримали посадовця Ярмолинецької сільської ради. Його підозрюють у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди від місцевого підприємця. Управління СБ України у Хмельницькій області"Оформлення дозвільних документів для розміщення у центральному парку селища дитячого батута та двох МАФів чиновник оцінив у 8000 доларів США. Тисячу доларів від підприємця він отримав раніше, а при передачі ще семи тисяч доларів його затримали поліцейські та працівники СБУ", — розповіли в обласній прокуратурі.

За інформацією поліції Хмельницької області, на місці затримання поліцейські вилучили у посадовця кошти, які були йому передані як неправомірна вигода, мобільний телефон та технічну документацію на розміщення МАФів.

Наразі, за інформацією поліцейських, підозрюваному суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Затримання посадовця селищної ради, якого підозрюють у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди. Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

У поліції також зазначають, що за вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Новини Хмельницького