2023: У Хмельницькому працює Ветеранський хаб для підтримки захисників та їх сімей

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Керівниця Ветеранського хабу Інна Пікало. Фото: Суспільне Хмельницький.

У Хмельницькому 10 жовтня 2023 року відкрився Ветеранський хаб. Тут можна отримати безкоштовну психологічну допомогу, юридичну консультацію і допомогу у працевлаштуванні. За два місяці роботи сюди звернулося більше 200 людей. Це українські захисники та захисниці, члени сімей ветеранів, загиблих та безвісти зниклих.

Про це Суспільному розповіла керівниця хабу Інна Пікало.

З її слів, на момент відкриття Ветеранського хабу у Хмельницькому — він був єдиним в Україні.

"Наразі подібні хаби відкриваються по всій країні. Адже це актуальне питання допомоги, підтримки наших військовослужбовців та ветеранів, переходу їх до цивільного життя", — говорить Інна.

У Ветеранський хаб можуть прийти по допомогу захисники та захисниці, члени сімей безвісти зниклих або тих, хто перебуває у російському полоні, родичі загиблих, каже жінка.

"Ми надаємо юридичний супровід, прихологічні консультації, проводимо бізнес навчання, допомагаємо у написанні грандових заявок: з чого починати, як правильно оформити. Також проводимо тренінги щодо підготовки громад до того ,що вони будуть зустрічати демобілізованих ветеранів та працювати з членами сімей захисників", — розповідає керівниця хабу.

За два місяці роботи Ветеранського хабу, каже, звернулося понад 200 людей. З ними працюють юристи, психологи, спеціалісти з інших установ — Пенсійного фонду, Центру зайнятості, Центру безоплатної вторинної допомоги, які у визначені дні та години приймають відвідувачів.

"Наші спеціалісти вже надали 59 консультацій різного напрямку — це пільги, навчання, допомога у вирішенні побутових питань, відновлення документів, 42 психологічні консультації, 21 психологічну координацію, у тому числі перенаправлення на стаціонарне лікування. Також 79 людей потребували допомоги у вирішенні юридичних питань", — пояснює Інна Пікало.

Ветеранський хаб працює у будні у приміщенні міського центру зайнятості на вулиці Пилипчука в обласному центрі.

Новини Хмельницького